Kända krögarparet öppnar ny restaurang i Härnösand: “Vårt läge är strategiskt”

Inom kort öppnar ännu en restaurang i Härnösand. Det är kända krögarparet Kristoffer Brantefalk och Alina Sjöström som slår upp portarna till Tobaks mat & möten. – Vi har fått positiv respons och många frågar när vi ska öppna, säger de båda.

Sedan ifjol sommar har en mängd nya restauranger öppnat i Härnösand. Några har försvunnit, men de närmaste månaderna väntas ännu fler restauranger etableras.

En av dem är Tobaks mat & möten som öppnar den 5 december.

– Vårt läge är strategiskt trots att vi ligger en liten bit från själva stadskärnan. Här på Tobaks arbetar runt 300 personer och nya bostadsområdet Sälstens udde i närheten innebär att det här blir en ny stadsdel och bra bas för vår verksamhet, säger Kristoffer Brantefalk.

 

Byggherrens representant Jonas Holmberg, till vänster, och Kristoffer Brantefalk har haft löpande diskussioner om bygget av den nya restaurangen. Bild: Gunnar Stattin

– Inriktningen är främst en lunchrestaurang samt café, men på kvällen kommer vi även ha olika företagsevent, konferenser och abonnemang för privata sällskap som exempelvis olika firanden, säger Kristoffer Brantefalk och fortsätter.

– I februari planerar vi även att ha delar av kocklandslaget här på ett gästspel.

Lunchmenyn ska bestå av sex fasta rätter samt ytterligare tre rätter som byts ut veckovis. Husmanskosten består bland annat av populära raggmunk med fläsk som blir ett stående inslag i menyn.

Tobaks mat & möten ligger i markplanet i den gamla industribyggnaden där hundratals personer arbetar. Bild: Gunnar Stattin

Restaurangen, som ligger i den gamla industribyggnadens markplan, kommer ha plats för 80 gäster och ha fyra till fem anställda.

Finns det utrymme för ännu en restaurang i Härnösand?

– Ja, för vår del är vi trygga med det underlag vi har här på plats och i närområdet. Många restauranger bidrar till ett stort utbud som leder till att fler går ut och äter. Se bara på Engströms och APA vars bästa inredningsdetalj är många gäster, säger Kristoffer Brantefalk.

Vid sidan av Tobaks mat & möten ska paret Brantefalk/Sjöström driva restaurangen på Sambiblioteket samt Finsviks restaurang, den senare under sommaren.

 

Läs mer:

Artikel hos Tidningen Ångermanland: https://www.tidningenangermanland.se/2022-11-24/kanda-krogarparet-oppnar-ny-restaurang-i-harnosand-vart-lage-ar-strategiskt?fbclid=IwAR0P4oCpDsw-mMs-0jnzoIgTl9xYb64EiaJNs2JkHXvtn2PC6EWwBHMi9Ow

Fler nyheter

Gå till nyhetsarkivet och läs mer.

Alla nyheter